José vindt nieuwe baan door het werkplein tijdens Kom in de Kas

nieuws Datum
07/07/2022
Tijdens het zonnige Kom in de Kas weekend in 2019, stapte José samen met haar man op de fiets om de tuinbouwbedrijven in de regio te bezoeken. Het was niet zomaar een fietstocht maar één met duidelijk doel voor ogen. Een bezoek brengen aan het werkplein dat gehouden werd bij tuinder Harry Beijer.

Na een loopbaan in de administratieve/juridische sector, kon José met haar 62e stoppen met werken. De vrijgekomen tijd gebruikte ze onder andere om voor haar moeder te zorgen en haar zoon te helpen. Na het overlijden van haar moeder, beschikte José weer over meer vrije uren en begon het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen.

Tijdens het werkplein raakte ze in gesprek met Glenn Langelaan, directeur/eigenaar bij Karma Plants in Bemmel. Hij zei dat hij op zoek was naar nieuwe medewerkers en nodigde José uit voor een bezoek aan het bedrijf. Bij het zien van het prachtige tuinbouwcomplex met anthuriums in alle kleuren werd José helemaal enthousiast. Tot haar grote vreugde werd zij aangenomen om bij Karma Plants te komen werken.

Inmiddels is José 68 en werkt nu 3 jaar met veel plezier, 15 uur in de week bij Karma Plants. Het is een schot in de roos, in dit geval in de anthurium, want daar werkt José nu dagelijks mee. Zij gaat iedere ochtend zingend op de fiets naar haar werk en geniet met volle teugen om aan de slag te gaan. De dag begint bij Karma Plants om 7 uur maar dat is voor José geen probleem. Integendeel, ze staat graag vroeg op om zo veel mogelijk uit haar dag te kunnen halen zegt ze.

‘Ik had totaal geen ervaring in de tuinbouw’ geeft José aan. Maar dat was voor Glenn geen belemmering om haar aan te nemen. In de tuinbouw zijn ze constant op zoek naar arbeidskrachten die graag met planten werken aldus José. Het is een warm bad waarin ik in terecht gekomen ben. Iedereen is aardig en behulpzaam voor elkaar, het geeft een echt teamgevoel. We doen het samen en het is een goed georganiseerd bedrijf waar alle schakels kloppen. Het bedrijf is flexibel en vindt een goede combinatie werk/privé erg belangrijk. José raadt iedereen ook aan om naar het werkplein te komen tijdens Kom in de Kas. Wie weet ligt er een mooie baan in het verschiet. Zij heeft in ieder geval haar plek gevonden.

Terug